nyubusz
 
MENÜ
 
VIDÁM PERCEK
 
MIBEN SEGÍTHETÜNK?
 
SZOLGÁLTATÁSAINK
 
IRODALOM BARÁTOK
 
KLUB HÍRADÓ
 
IN MEMORIAM
 
KREATÍVAK
 
ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK
 
NYUGDÍJAS ÉLETÜNKRŐL
 
TALLÓZÓ
 
PRAKTIKÁK
 
RECEPTEK
 
ÍRJON NEKÜNK

nyubusz@gmail.com

 

 

 

 

 

 
VENDÉGKÖNYV

 

 
KÉPTÁRUNK
 
VISSZANÉZŐ
 
EGY KIS MOSOLY

 

 

AKCIÓS ÜDÜLÉSI AJÁNLAT

Sikerült akciós áron befizetnem a családdal közösen egy visszafogottabb nyári üdülésre.

Ennek az árát talán még én is ki tudom köhögni. Az idei úticél Costa del Balkon.

Az idegenvezető pedig Miguel de Carantén lesz.

Szerencsém volt mert kifogtam a legjobb utazási irodát, ami a Home de Tour.

 

Csak nehogy elfelejtsem a helyi népszokásokat, például hogy reggel 9-12 között a vének tanácsa ülésezik a szabadban, amit nem illik utcai járkálással megzavarni.

 

Van több fakultatív program is, mi Maszkabálra fizettünk be, de csábító volt a világhírű énekes Vak Cina koncertje is, akit sokan szeretnének már látni, de senki sem tudja jelenleg hol rejtőzködik.

Az utazást repülő helyett room to room rendszerben gyalogosan tesszük meg, hogy bejárhassuk Costa del Balkon minden szegletét.

HA elfáradunk, akkor majd olvasgatunk, hiszen magammal hoztam Vu Han Solo A kígyóevők földjén című legújabb kalandregényét.

Én már nagyon várom, szószerint lázasan készülék erre az útra.

Remélem a gyerekek addig nem bosszantanak fel, mert akkor megtanítom őket gumikesztyűbe dudálni.

Azt máris előre jeleztem a családnak, hogy nem lesz egész nap nassolás, mert aztán jön a gyomorrontás, és lehet egymástól minimum másfél méterre hányni.

Persze nass ide vagy oda, tuti felszedünk pár kilót a jó kis házi kifőzdénkben, így veszek is bérletet a SZALADJ OTTHON konditerembe.

Állítólag a tuti módszer egyben idei sláger az operatív törzshajlítás....És ha ez sem segít a fogyásban, akkor én mosom kezeimet.

Üdvözlettel : MARADRÓL 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kedves Koronavírus!

Hadd kezdjem azzal, hogy nem vagy valami népszerű a világban... De tudom, nem is azért jöttél, hogy rajongókat és lájkokat gyűjts. Mert az nem sok lenne. Inkább más a célod, talán valamiféle figyelmeztetés.

Figyelmeztetés, hogy rossz irányba haladunk, hogy önzően viselkedünk, hogy nem élünk elég tudatosan. Pazarolunk, őrült módon vásárolunk. Sőt, a vásárlás komplett hétvégi programmá nőtte ki magát. Annyit utazunk, hogy már lassan a repülők is dugóba kerülnek. Nem töltünk elég időt a családunkkal. Nem empátiával és segítséggel fordulunk egymás felé, hanem kritizálásból és kioktatásból emelünk falakat. Na, de aztán jöttél Te!

Úgy döntöttél, hogy kezedbe veszed az irányítást, és pár hónapra megállítod a világot. Figyu, nem gondolod, hogy túl drasztikus eszközt választottál? Bár, lehet, hogy igazad van. Lehet, hogy már csak ebből értük. A rokonaid biztos meglátogattak minket korábban, és próbáltak szelídebben figyelmeztetni, de nem sikerült.

Kénytelen voltál Te közbelépni, hogy Neked hátha hiszünk. És látod, hiszünk. Csak óriási szomorúság, hogy ezért milyen nagy árat fizetünk. Emberéleteket és gazdasági összeomlást.

De a tragédiák mellett azért szép dolgokat is intéztél, amiért hálásak lehetünk.

A világjáró bizniszmen apukák most esti mesét olvasnak a lányaiknak.

A folyton rohanó anyukák most leporolták a varrógépet, és maszkot varrnak a fél utcának.

Az oktatás pár nap alatt éveket ugrott, és átléptünk a digitális korba.

Az iskolák bezártak ugyan, de az élet iskolája megnyitotta kapuit.

A gyerekek részt vállalnak a házimunkából, látják, hogy mennyi energiába kerül rendben tartani a lakást.

Kiderült, hogy milyen sokan tudnak otthonról dolgozni anélkül, hogy órákat zötyögnének a munkahelyükre és vissza.

Esténként kártyapartitól és táncos családi bulitól hangosak a nappalik.

A konyhákból áradnak a finom illatok, olyanok is megsütötték életük első kenyerét, akik eddig csak dobozból ették a rendelt ebédet.

A boltok fejlesztették a szolgáltatásaikat, egyre többen vállalnak házhozszállítást, hogy megéljenek.

Rákényszerítettél minket, hogy legyünk beosztóbbak és gondolkodjunk előre, mert nem ugrunk le csak úgy egy doboz tejfölért a boltba.

Az egészségügyi dolgozók (ismertebb nevükön Hősök) naponta ajándékokat kapnak. Virágokat a kertészettől, friss pizzát a helyi étteremből, biztató, hálálkodó transzparenseket a lakosságtól.

A kihalt városokban újfajta élet jelent meg. Turisták helyett vaddisznók mászkálnak Róma utcáin, Velencében pedig újra hattyúk, kacsák, halak és delfinek úsznak motorcsónakok helyett.

Olyan helyeken is kék lett az ég, ahol a szmogtól eddig azt sem tudták, milyenek az igazi színek.

 

Segítségnyújtó üzenetek árasztják el az internetet.

Aggódunk a rég nem látott, távoli ismerősökért is, érzékenyebbek és érzelmesebbek lettünk.

A lakóparkokban - ahol talán nem is ismerték egymást a szomszédok -, közös zumba órát tartanak az erkélyeken.

A nagyszülők Skype-on mondott mesével enyhítik az unokák hiányát.

A szülők egyre jobban tisztelik és elismerik a pedagógusokat, mert most ők tanulnak otthon a gyerekkel.

Sorra születnek az egymást támogató, kreatív ötleteket adó csoportok a facebook-on.

Rendezzük a holmikat a szekrényben, elkészülünk az évek óta halogatott feladatokkal is.

Szépülnek a kertek, tisztulnak a padlók és a függönyök.

Fertőtlenítjük a kilincseket és a telefonokat, amit vírusmentes időkben is gyakran meg kéne tennünk.

Ülünk a hypo - és kenyérillatú lakásokban, és egyre csak várunk, várunk... Várjuk, mikor hagysz itt minket. Mikor érdemeljük ki a jutalmat, hogy elköszönsz tőlünk. Az a legrosszabb, hogy bizonytalanságban tartasz, és nem vághatjuk a centit. De majd ezt is megszokjuk. Megtanuljuk, hogy nem tudunk mindent kiszámítani és kontrollálni. Kreatívvá és erőssé tesz minket az új helyzet, mert látjuk, hogy minden nap abból kell kihoznunk a legtöbbet, ami éppen van. Ha kevés a liszt, akkor kevés lisztből.

Néha eljátszunk a gondolattal, hogy milyen lesz, amikor végre lelépsz. Tudod, mit remélek? Hogy nem onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Nem térünk vissza abba az állapotba, amiben találtál minket, hanem szintet lépünk.

Emlékezni fogunk az üzeneteidre, és megtartjuk az újonnan kialakult szokásainkat. Nem lesznek kapzsi, kielégíthetetlen vágyaink, hanem kevesebbel is beérjük. Értékeljük az élet apró örömeit, amikről Te megmutattad, hogy nem is olyan apróságok. Azok a legnagyobbak.

 

Üdvözöllek

 

(de csak tisztes távolságból)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Lélekemelő fortélyok - egész napra... mert ez is fontos !

11 lélekemelő fortély minden napszakra. Az alábbiakban megtudhatod, miképp tervezd úgy a napod, hogy az testedre és lelkedre egyaránt előnyösen, pezsdítően hasson!

Reggel

1.    Próbálj meg korán ébredni, hogy minél több időt fordíthass a testi-lelki felüdülésre!

2.    Nem kell azonnal kipattanni az ágyból: maradj még 10-15 percig a meleg takaró alatt, és gondolj valami kellemesre, ahelyett, hogy idejekorán a reggeli csúcsforgalom miatt idegeskednél.

3.    Felkelés előtt mozgasd át izmaidat, továbbra is az ágyban: nyújtózz meg párszor kezeddel és lábaddal is, majd ülj ki az ágy szélére, és egyszer jobb, majd bal karodat emeld a magasba, mintha a plafont próbálnád megérinteni. Ezt oldalankét tízszer -tízszer ismételd meg, majd ugyanennyiszer mindkét karoddal egyszerre.

4.    Hogy biztos legyen a felélénkülés, zuhanyozz le langyos vízben! Dörzsöld át tested luffa-szivaccsal, így vérkeringésed fokozhatod, bőröd leradírozhatod. Mikor végeztél, ne töröld szárazra a bőröd, csak itasd fel róla a nedvességet puha törölközővel!

5.    A reggeli után, készülődés közben, gyújts füstölőt vagy aromalámpát, hallgass egy kis zenét!

Napközben

1.    A lazítós kezdet után ideje aktivizálnod magad! Munka előtt vagy után, otthon, uszodában vagy edzőteremben, legalább heti háromszor mozgasd át minden porcikádat, igényeidnek és egészségi állapotodnak megfelelő gyakorlatokkal. Ez lehet a fitnesz programon át a jógáig bármi, ami testhezálló számodra.

2.    Amennyiben az uszodát vagy a fitneszklubot választod, szánj egy kevés időt a szaunázásra is! Ugyanis a jótékony meleg segíti a szervezet méregtelenítését, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben, feszessé teszi a bőrt, és a hangulatra is kedvező hatást gyakorol.

3.    A napközbeni ebéd után, ha teheted, egy kicsit relaxálj, sétálj egyet a szabadban, és közben lélegezz mélyeket, hogy tüdődet is átjárja a friss levegő!

Este

1.    Ügyelj arra, hogy ne közvetlenül lefekvés előtt vacsorázz, és valamilyen könnyű fogással zárd a napot.

2.    Evés után irány a fürdőszoba! Gyújts néhány mécsest, kedvenc habfürdődhöz keverj 6-8 csepp nyugtató, alvásjavító levendulaolajat, vagy ugyanennyi rózsa- vagy jázminolajat, melyek az érzékeidre gyakorolnak kedvező hatást! A forró fürdő után használj hidratáló testápolót, éjszakai arckrémet. Ne felejtsd el fürdés előtt vagy legalább után, eltávolítani arcodról a sminket, az egész napos szennyeződéseket!

3.    Ezután olvasgass, hallgass zenét, esetleg nézz valami könnyed filmet, vagy akár ágyba is bújhatsz. Kitűnő alkalom ez a masszázshoz is: biztosan nem lesz nehéz rábeszélni partneredet arra, hogy megmasszírozzátok egymást! A kényeztetéshez használjatok édesmandula-olajat, amihez még bármilyen tetszőleges illatot keverhettek.

 

FORRÁS: EGÉSZSÉGKALAUZ.HU

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nyugdíjas "ars poetica"

Soha sem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség, de jól néz ki.


Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek. Annyiszor megéltem, hogy barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.

Ki törődik azzal, hogy hajnali 4-ig olvasok, vagy játszom a komputeren? Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja kedvem és meg is teszem.

Sétálok a vízparton olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal. Ők is lesznek öregek.

Tudom persze azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad, megértést és részvétet kelt. Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen marad minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek, és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitív lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. Én nem teszek fel magamnak kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.

Nos, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy  öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha..., vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet (már ha kedvem van hozzá).

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!

Szeretettel ajánlom a fenti gondolatokat kor- és kórtársaimnak. És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és erősíti az immunrendszert.

...............................................................................................................................................................................................

TUDNI KELL SZÉPEN ÖREGEDNI!

Soha ne add fel! 


 Ha nem megy valami így, hát majd megy úgy.

Ha nem megy ma, hát majd megy holnap.

 Ha már nem tudsz magasra ugrani, nem baj.

Mondd azt: hopp, és lépj fel a járdára.

- Az ember apránként hal meg.

Amivel felhagysz, azzal egy darabot odavetettél magadból az enyészetnek.

 

Soha ne felejts el nevetni!


A nevetés a legjobb megelőzés minden betegség ellen - kivéve a köhögést.

 

- Ne felejts el nevetni: önmagadon.

 Az ember néha ügyetlen, és hülyeségeket csinál.

Kész egyszemélyes kabaré. Ingyen röhöghetsz magadon.

Soha ne fényezd magad!

 

-  Főként a rokonaid, a szomszédjaid és az ismerőseid előtt.
Bennük már úgyis él egy kép rólad, és ezt megváltoztatni nincs időd.
Meg aztán minek?

 

Soha ne mondj le semmiről!

Engedd át magad az örömöknek.

Ha kívánsz valamit, szerezd meg!

Pénzbe kerül? Na és?

Spóroltál eleget életedben, a vágyad meg már úgysem egy luxusjacht.

Azt a fél kiló epret vagy azt az üveg jó bort tedd magadévá lelkiismeret furdalás nélkül!

 

Soha ne hagy magad fosztogatni!


Gyermekeid, unokáid, rokonaid nélküled is meg fognak élni.

Az ő igényeik miatt ne mondj le a magadéról.

Küzdjenek ők is, ahogyan te tetted hajdan.

Soha semmihez nem vagy öreg!


Ne szégyelld, ha szerelmes lettél valakibe,

ha most ismerkedsz a számítógéppel,

ha megveszel egy szokatlan fazonú ruhát.

Azért persze viselkedj a korodnak megfelelően,

mert ha nagyon viháncolsz, a társadalom kivet magából.

A társadalom ugyanis öregebb és házsártosabb, mint te vagy.

 

Soha ne csak a holnapra tervezz!

 Legyenek hosszú távú terveid. Ez nem pénzkérdés.

 Írd meg az emlékirataidat (vagy mondd hangrögzítőre),

és ne törődj vele, ha az első mondataid ügyetlenek,

mert a történeted kihozza belőled a teljesítményt.
 Nyaralj ott, ahol élsz.

Vagyonokat fizetnek emberek azért, hogy a turista szemével nézzék a városodat.

Nézd meg te is, neked ez szinte ingyen van.
- Használd ki a lehetőségeidet, és vonatozz egyet évente.

Ne feledd, mindig találhatsz új dolgokat.

- Ha ateista vagy, hallgass meg egy misét, ha keresztény vagy,

menj el egy zsinagógába, ha pedig zsidó vagy, hát nézz körül a Bazilikában.

 

Soha ne gondold, hogy az élet igazságtalan!

 

 Ne hidd, hogy neked több járt volna, ám ha mégis, akkor ma már nem mindegy?

Ezt dobta ki a gép.

Vond meg a vállad és szedd össze a szép perceket,

a lélekemelő pillanatokat,

és emlékezz azokra, akiket szerettél.

 

- Szeresd az életet, mert csak ugy távozhatsz nyugodt méltósággal egyszer,

a remélhetőleg távoli jövőben.

Hozzáadott javaslatom:

Az agyat mindig dolgoztasd, mert a pihentetett agy az ördög fészke.

Az ördög neve Alzheimer.

 
NÉVNAP KÖSZÖNTŐ

Boldog névnapot kívánunk!

 

 

 
IDŐ
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2013-06-07
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.