nyubusz
 
MENÜ
 
MIBEN SEGÍTHETÜNK?
 
KLUB HÍRADÓ
 
SZOLGÁLTATÁSAINK
 
IRODALOM BARÁTOK
 
IN MEMORIAM
 
KREATÍVAK
 
A NYOSZ ÉLETÉBŐL
 
VIDÁM PERCEK
 
ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK
 
TALLÓZÓ
 
PRAKTIKÁK
 
RECEPTEK
 
ÍRJON NEKÜNK

nyubusz@gmail.com

 

 

 

 

 

 
VENDÉGKÖNYV

 

 
KÉPTÁRUNK
 
VISSZANÉZŐ
 
Tudni kell szépen öregedni!

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Lélekemelő fortélyok - egész napra... mert ez is fontos !

11 lélekemelő fortély minden napszakra. Az alábbiakban megtudhatod, miképp tervezd úgy a napod, hogy az testedre és lelkedre egyaránt előnyösen, pezsdítően hasson!

Reggel

1.    Próbálj meg korán ébredni, hogy minél több időt fordíthass a testi-lelki felüdülésre!

2.    Nem kell azonnal kipattanni az ágyból: maradj még 10-15 percig a meleg takaró alatt, és gondolj valami kellemesre, ahelyett, hogy idejekorán a reggeli csúcsforgalom miatt idegeskednél.

3.    Felkelés előtt mozgasd át izmaidat, továbbra is az ágyban: nyújtózz meg párszor kezeddel és lábaddal is, majd ülj ki az ágy szélére, és egyszer jobb, majd bal karodat emeld a magasba, mintha a plafont próbálnád megérinteni. Ezt oldalankét tízszer -tízszer ismételd meg, majd ugyanennyiszer mindkét karoddal egyszerre.

4.    Hogy biztos legyen a felélénkülés, zuhanyozz le langyos vízben! Dörzsöld át tested luffa-szivaccsal, így vérkeringésed fokozhatod, bőröd leradírozhatod. Mikor végeztél, ne töröld szárazra a bőröd, csak itasd fel róla a nedvességet puha törölközővel!

5.    A reggeli után, készülődés közben, gyújts füstölőt vagy aromalámpát, hallgass egy kis zenét!

Napközben

1.    A lazítós kezdet után ideje aktivizálnod magad! Munka előtt vagy után, otthon, uszodában vagy edzőteremben, legalább heti háromszor mozgasd át minden porcikádat, igényeidnek és egészségi állapotodnak megfelelő gyakorlatokkal. Ez lehet a fitnesz programon át a jógáig bármi, ami testhezálló számodra.

2.    Amennyiben az uszodát vagy a fitneszklubot választod, szánj egy kevés időt a szaunázásra is! Ugyanis a jótékony meleg segíti a szervezet méregtelenítését, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben, feszessé teszi a bőrt, és a hangulatra is kedvező hatást gyakorol.

3.    A napközbeni ebéd után, ha teheted, egy kicsit relaxálj, sétálj egyet a szabadban, és közben lélegezz mélyeket, hogy tüdődet is átjárja a friss levegő!

Este

1.    Ügyelj arra, hogy ne közvetlenül lefekvés előtt vacsorázz, és valamilyen könnyű fogással zárd a napot.

2.    Evés után irány a fürdőszoba! Gyújts néhány mécsest, kedvenc habfürdődhöz keverj 6-8 csepp nyugtató, alvásjavító levendulaolajat, vagy ugyanennyi rózsa- vagy jázminolajat, melyek az érzékeidre gyakorolnak kedvező hatást! A forró fürdő után használj hidratáló testápolót, éjszakai arckrémet. Ne felejtsd el fürdés előtt vagy legalább után, eltávolítani arcodról a sminket, az egész napos szennyeződéseket!

3.    Ezután olvasgass, hallgass zenét, esetleg nézz valami könnyed filmet, vagy akár ágyba is bújhatsz. Kitűnő alkalom ez a masszázshoz is: biztosan nem lesz nehéz rábeszélni partneredet arra, hogy megmasszírozzátok egymást! A kényeztetéshez használjatok édesmandula-olajat, amihez még bármilyen tetszőleges illatot keverhettek.

 

FORRÁS: EGÉSZSÉGKALAUZ.HU

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nyugdíjas "ars poetica"

Soha sem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség, de jól néz ki.


Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek. Annyiszor megéltem, hogy barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.

Ki törődik azzal, hogy hajnali 4-ig olvasok, vagy játszom a komputeren? Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja kedvem és meg is teszem.

Sétálok a vízparton olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal. Ők is lesznek öregek.

Tudom persze azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad, megértést és részvétet kelt. Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen marad minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek, és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitív lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. Én nem teszek fel magamnak kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.

Nos, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy  öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha..., vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet (már ha kedvem van hozzá).

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!

Szeretettel ajánlom a fenti gondolatokat kor- és kórtársaimnak. És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és erősíti az immunrendszert.

...............................................................................................................................................................................................

TUDNI KELL SZÉPEN ÖREGEDNI!

Soha ne add fel! 


 Ha nem megy valami így, hát majd megy úgy.

Ha nem megy ma, hát majd megy holnap.

 Ha már nem tudsz magasra ugrani, nem baj.

Mondd azt: hopp, és lépj fel a járdára.

- Az ember apránként hal meg.

Amivel felhagysz, azzal egy darabot odavetettél magadból az enyészetnek.

 

Soha ne felejts el nevetni!


A nevetés a legjobb megelőzés minden betegség ellen - kivéve a köhögést.

 

- Ne felejts el nevetni: önmagadon.

 Az ember néha ügyetlen, és hülyeségeket csinál.

Kész egyszemélyes kabaré. Ingyen röhöghetsz magadon.

Soha ne fényezd magad!

 

-  Főként a rokonaid, a szomszédjaid és az ismerőseid előtt.
Bennük már úgyis él egy kép rólad, és ezt megváltoztatni nincs időd.
Meg aztán minek?

 

Soha ne mondj le semmiről!

Engedd át magad az örömöknek.

Ha kívánsz valamit, szerezd meg!

Pénzbe kerül? Na és?

Spóroltál eleget életedben, a vágyad meg már úgysem egy luxusjacht.

Azt a fél kiló epret vagy azt az üveg jó bort tedd magadévá lelkiismeret furdalás nélkül!

 

Soha ne hagy magad fosztogatni!


Gyermekeid, unokáid, rokonaid nélküled is meg fognak élni.

Az ő igényeik miatt ne mondj le a magadéról.

Küzdjenek ők is, ahogyan te tetted hajdan.

Soha semmihez nem vagy öreg!


Ne szégyelld, ha szerelmes lettél valakibe,

ha most ismerkedsz a számítógéppel,

ha megveszel egy szokatlan fazonú ruhát.

Azért persze viselkedj a korodnak megfelelően,

mert ha nagyon viháncolsz, a társadalom kivet magából.

A társadalom ugyanis öregebb és házsártosabb, mint te vagy.

 

Soha ne csak a holnapra tervezz!

 Legyenek hosszú távú terveid. Ez nem pénzkérdés.

 Írd meg az emlékirataidat (vagy mondd hangrögzítőre),

és ne törődj vele, ha az első mondataid ügyetlenek,

mert a történeted kihozza belőled a teljesítményt.
 Nyaralj ott, ahol élsz.

Vagyonokat fizetnek emberek azért, hogy a turista szemével nézzék a városodat.

Nézd meg te is, neked ez szinte ingyen van.
- Használd ki a lehetőségeidet, és vonatozz egyet évente.

Ne feledd, mindig találhatsz új dolgokat.

- Ha ateista vagy, hallgass meg egy misét, ha keresztény vagy,

menj el egy zsinagógába, ha pedig zsidó vagy, hát nézz körül a Bazilikában.

 

Soha ne gondold, hogy az élet igazságtalan!

 

 Ne hidd, hogy neked több járt volna, ám ha mégis, akkor ma már nem mindegy?

Ezt dobta ki a gép.

Vond meg a vállad és szedd össze a szép perceket,

a lélekemelő pillanatokat,

és emlékezz azokra, akiket szerettél.

 

- Szeresd az életet, mert csak ugy távozhatsz nyugodt méltósággal egyszer,

a remélhetőleg távoli jövőben.

Hozzáadott javaslatom:

Az agyat mindig dolgoztasd, mert a pihentetett agy az ördög fészke.

Az ördög neve Alzheimer.

 
NÉVNAP KÖSZÖNTŐ

Boldog névnapot kívánunk!

 

 

 
IDŐ
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2013-06-07
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3