nyubusz
 
MENÜ
 
VIDÁM PERCEK
 
MIBEN SEGÍTHETÜNK?
 
SZOLGÁLTATÁSAINK
 
IRODALOM BARÁTOK
 
KLUB HÍRADÓ
 
IN MEMORIAM
 
KREATÍVAK
 
ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK
 
NYUGDÍJAS ÉLETÜNKRŐL
 
TALLÓZÓ
 
PRAKTIKÁK
 
RECEPTEK
 
ÍRJON NEKÜNK

nyubusz@gmail.com

 

 

 

 

 

 
VENDÉGKÖNYV

 

 
KÉPTÁRUNK
 
VISSZANÉZŐ
 
Program ajánló

 

 

 

SZEKSZÁRDI SZÜRETI NAPOK – SZEPTEMBER 14-17.

 

Volán busz: Népliget 7.05 Szekszárd  9.00 pótjegy 235 Ft

vissza: 14.45 Népliget 16.40 pótjegy 235 Ft vagy 16.45 Népliget 18.40 pótjegy 235 Ft

 

A Szekszárdi Szüreti Napok egy össz-művészeti fesztivál, ahol négy napon át, 2017. szeptember 14-17. között, igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a tájegységre jellemző ételkínálattal, szüreti felvonulással várják a vendégeket, akik a Borudvarban szekszárdi pincészetek borait kóstolhatják.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, valamint néptáncegyüttesek is.

 

Állandó programok:
Borudvar - Béla király tér - Ízek utcája - Béla király tér


Ipar-, és népművészeti kirakodóvásár, helyi termék vásár - Garay tér, Szent István tér


Játszópark- Prométheusz park, Korzó Áruház parkoló


Borszeminárium – Római Katolikus Plébánia


Örökség Országos Gyermektánc Fesztivál – Béla király tér


Szüreti felvonulás szombat 15.00 – Bezerédj u., Széchenyi u.


Színpadi programok, koncertek – Béla király téri-, Szent I. téri színpad

 

Látnivalók: Szekszárd nevezetességei gyalogszerrel bejárhatók, nincsenek nagy távolságok.

A város szíve a Béla tér, mely kiindulópontunk lehet sétánk során. A teret az 1805-ben épült copf stílusú templom őrzi, melynek nevezetessége, hogy Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma. Naponta háromszor harangjáték hallható. Szemben a pestisjárvány szomorú emlékét őrző Szentháromság-szobor, körülötte autóforgalom hullámzik. A teret a Városháza épülete nyugatról, a régi Vármegyeháza keletről zárja le.

A klasszicista épülettömböt Polláck Mihály tervezte, 1836-ban építették, az átadás emlékét a belső udvaron ma is látható tiszafák őrzik. Ugyanitt kerülnek bemutatásra az I. Béla király által alapított, 1061-ben emelt monostor romjai, mely köré rendház és vár épült. A kereszténység megszilárdításában fontos szerepet játszó I. Béla szobra egyébként a róla elnevezett téren látható, Lessenyey Márta alkotása. A Vármegyeháza ma hivataloknak és a levéltárnak ad otthont, utóbbiban kiállítások tekinthetők meg.

Az épület külső udvarán található a díszes Borkút, Baky Péter és Szatmári Juhos László alkotása. A Borkút csapjaiból neves alkalmakkor bor folyik.

Néhány perces sétával a nagy magyar költő, Babits Mihály szülőházához jutunk el (Babits u. 13.).A szerény épületben Emlékmúzeum működik, a gyermekkori emlékek, a fogadószoba bútorai, írásos emlékek és az udvaron a költő bronz-szobra, Farkas Pál szobrászművész alkotása fogadja az ideérkezőt.

Szintén percek alatt érjük el a Béla térről a Garay teret, közepén a névadó Garay János szobrával (Szárnovszky Ferenc alkotása, 1898-ban avatták fel), a költő Háry János alakját emelte az irodalomba, nem utolsó sorban többször megénekelte a szekszárdi bort. A tér egyik meghatározó épülete a Német Színház (Garay tér 4.), ahol az ország egyetlen német nyelvű színháza működik, programjáról érdemes tájékozódni. Nem csupán építészeti, de kultúrtörténeti emlék az Augusz-házjellegzetes épülete (Széchenyi u. 36-40.), melyet báró Augusz Antal építtetett, s ahol Liszt Ferenc négy alkalommal járt. Emlékét az épület falán emléktábla és a benne működő, nevét viselő zeneiskola örökíti meg. Talán a mester emlékét őrizve, Szekszárdon hagyományosan színvonalas zenei élet működik ma is, melynek méltó otthona a Művészetek Háza(Szent István tér 20.).

 

Az egykori zsinagóga Kerényi József építész tervei alapján született újjá, ma a kortárs és klasszikus alkotók kiállításai, színvonalas hangversenyek kapnak otthont benne. Az épület ékessége a koncerteken megszólaló orgona, a csillár helyett kialakított világító térplasztika és a bejárattal szemben magasodó diadalív, mely az egykori oszlopoknak modern támaszként szolgál.

Az épület szomszédságában találjuk a Wosinsky Mór Megyei Múzeum tekintélyes épületét (Szent István tér 26.). A bejárat előtt a múzeumalapító bronzportréja Farkas Pál alkotása. Az 1902-ben gróf Apponyi Sándor és Wosinsky Mór apátplébános által alapított múzeumban számos állandó és időszaki kiállítás várja az érdeklődőket.

Ha tehetjük, érdemes egy pillantást vetni Szekszárdra madártávlatból, a Kilátóhoz (Kiss István szobrászművész alkotása) néhány perces utazással juthatunk fel. Körbetekintve láthatók a gondosan művelt, dombokra felkapaszkodó szőlőterületek éppúgy, mint a kisvárosi arcát őrző, megyeszékhelyi szerepét kiépítő város, régi és új körzeteivel.

Összeállította : Steer Sándorné Zsófi

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Barokk Esküvő - Győri Fesztiválközpont

2017 Győr - 2017. augusztus 11 - 13. - GyőrSzéchenyi tér, Dunakapu tér

 

A 25. alkalommal megrendezésre kerülő Barokk Esküvő országosan egyedülálló rendezvény, díszlete a zászlódíszbe öltözött pompás barokk belváros. A rendezvénysorozat pénteken este jelmezes felvonulással kezdődik, mely a menyasszonynak szóló szerenádra toborozza az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap jelmezes pantomimesek, zenészek, táncosok járják a belvárost. A gyermekprogramok és kirakodóvásár mellett a fő helyszínen, a Széchenyi téri színpadon koncerteket hallgathat a közönség, a város régi földalatti börtönében pedig óránként zajlanak az előadások. Az igazán nagy látványosság szombaton este a barokk felvonulás a Belváros utcáin és a XVII. századi erdélyi főúri szokásokat felidéző Barokk Esküvő ceremóniája a Dunakapu téren. A főszereplő egy valódi jegyespár, akinek igazi házasságkötésén jelmezben ünnepelnek együtt szülei, rokonai és a város lakói.

 

Vonat: (7.20) 08:20 Budapest-Déli 10:16 Győr

vissza: 15:39 Győr 17:39 Budapest-Déli (16:39, 17:39 …)

 

Látnivalók:

Apátúr ház - Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér 5.

A győri polgári barokk építészet legszebb alkotása, a zárt erkélyes palota Magyarország legrégibb vidéki múzeumának, a Xantus János Múzeumnak ad otthont.

 

Mária-oszlop - Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér - Az emlékművet Kollonich Lipót győri püspök  emeltette 1686-ban  Buda töröktől való visszafoglalása emlékére.  A négy magas barokk szobor Szent Istvánt, Keresztelő Szent Jánost, Páduai Szent Antalt és Ausztria védőszentjét, Szent Lipótot mintázza. Szűz Mária, Magyarország védasszonya füzéres és angyalfejes magas oszlopon áll, fején a magyar koronával, jobbjában a gyermek Jézussal.

 

Altabak –ház - Cím: 9000 Győr, Bécsi kapu tér

A Bécsi kapu téren álló két sarokerkéllyel díszített lakóház 16. századi eredetű, a város egyik legrégibb lakóépülete, a kora barokk polgári építészet egyik legszebb helyi példája.

 

Bazilika – Cím: 9021 Győr, Káptalandomb 17.

A Győri Püspökséget Szent István király alapította uralkodásának első évtizedében (1000-1009). A győri Bazilika alapjait is az ő ideje alatt rakták le. A források a XI. század végén már háromhajós, emelt szentélyű templomról írnak. Az első tornyok Omodé   püspök idejében (1257-1267) épültek. A XIV. század  végén  a  templom déli részén Héderváry János püspök (1386-1415) gótikus kápolnát építtetett, ahol ma a Szent László herma és Boldog Apor Vilmos  püspök  síremléke is található.
A mohácsi  csata (1526) után tűzvész miatt ledőlt a templom egyik tornya, majd 1580 körül egy robbanás ledöntötte a másikat is. A törökök ágyúállásnak, raktárnak és istállónak használták az épületet.

 

Egykori Fekete sas fogadó – Cím: 9021 Győr, Király u. 10.

Kétemeletes barokk épület, a Győrre oly jellemző sarokerkéllyel.

 

Esterházy-palota – Cím: 9021 Győr, Király u. 17.

Az épület középkori eredetű apró házak összeépítésével a XVIII. században nyerte el mai formáját. Az építtető monogramja, C(omes) G(abriel) E(sterházy) és aranyozott kovácsoltvas címere a kapu fölötti erkélyen látható. Jelenleg a Városi Művészeti Múzeum székhelye, a Radnai-gyűjtemény, valamint időszaki kiállítások helyszíne

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

BORPART ÉS FRÖCCSFESZT SIÓFOK 2017. JÚLIUS 28.-AUGUSZTUS 6. - Ötödik alkalommal örvendhetünk a balatoni borok legjavát felsorakoztató fesztiválnak, mely méltán sorolható Siófok Gasztroélmények Éve jegyében megrendezett programjai közé. 2017. július 28 - augusztus 6. között tíz napon át színvonalas előadások, koncertek szórakoztatják majd a közönséget Siófokon a Hajóállmáson, mialatt sátorról sátorral járva lehetőség lesz végigkóstolni a környék legfinomabb borait. A borok mellett ételkülönlegességek, gyermekprogramok és az esti órákban koncertek várnak a kikapcsolódni vágyókra.

 

Vonat: Déli pályaudvar 8.05 Siófok 9.43 (175 Ft pótjegy)

vissza: 14.14 Déli 15.54 (175 Ft)

             14.50 Keleti 16.44 IC (505 Ft pót- és helyjegy)

             15.04 Déli 16.24 (475 Ft pót- és helyjegy) 65 év feletti jegyárak!

 

Látnivalók: - A Balatoni sellő - Siófok hangulatos Rózsakertjében sok más köztéri alkotás mellet találkozhatunk aBalatoni sellő című különös hangulatú alkotással, mely 1974-ben készült Vilt Tibor Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrászművész által. A nagyméretű mészkő szobor nem éppen egy lágy vonalvezetésű és sudár alkatú hableánykát ábrázol, azonban a 70-es években ez a stílus képviselte a modern absztrakt trendet.

A közelben található a Halászok című szobor és Karinthy Frigyes ülőszobra is

 

A Jókai park romantikája - Siófok legnagyobb és legpatinásabb parkja a 2006-ban átadott 4,6 hektáros, eredeti tervek alapján felújított Jókai park. A helytörténészek szerint, a Jókai park helyén egykor a híres siófoki lóverseny-pálya volt található. A park intenzív hatását csak fokozza a rengeteg egynyári virág, a megmaradt kis tavacska, valamint a park egyik szegletében található kis japánkert, amely a romantikus angolkertbe egy csipetnyi távol-keleti hangulatot varázsol.

Siófok városa törekszik arra, hogy a látogatóinak mindenféle szempontból kellemes kikapcsolódást biztosítson, így már a kezdetektől csatlakozott a Virágos Magyarországért mozgalomhoz. Ennek eredményeként 1996-ban Siófok nyerte el a hazai legkiemelkedőbb helyet és 1997-ben ezt tovább fokozva az európai városok versenyén lett aranyérmes. Mindenki örömére a fejlesztéseknek és felújításoknak köszönhetően Siófok ma már egy olyan üdülőhely, amely a csodás parkok és a pompás virágok városa.

Jókai park hatalmas fái alatt minden évszakban kellemes, látványban gazdag sétákat lehet tenni.

 

Batthyány utcai Jókai villa -  A Balaton partján,  Siófok egyik legszebb részén a Batthyány utca és a Mártírok utca sarkán a platánfák hűvös árnyékában áll a ma már felújított Jókai villa. A villa neve már árulkodik arról, hogy köze van az egyik legnagyobb írónk, Jókai Mór életéhez. Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos siófoki villában töltötte életének legutolsó nyarát. A Jókai villa épülete jelenleg magántulajdonban van, így csupán csak a külsőrészét lehet megcsodálni.

 

Siófoki víztorony  - A Víztorony Siófok legemblematikusabb épülete, amely a város szívében emelkedik a magasba. A torony 2012-ben, építésének 100. évfordulóján újult meg teljes egészében. A műemlék különlegessége, hogy a toronyba, az épület kilátó szintjeire 2 panorámalifttel juthatnak fel az érdeklődők, akik elé a magasban a lélegzetelállító balatoni panoráma tárul. A 45 méter magas építményben (amely 1912-ben Gergely Jenő és Gut Árpád terve alapján készült), négy teljes értékű szórakozási, kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket, a 360°-ban körbejárható nyitott kilátó rész, Szentkirályi oxigén bár, Panoráma kávézó és valamint Samsung élményközpont. A felső rész külön érdekessége, hogy forgásával egyhelyben ülve egy ital mellett lehetőség van a teljes körpanoráma megtekintésére.  A Víztorony kávézója nem csak a testnek, de felüdülés a szemnek is. A körpanoráma adta látvány mellett, csábító kávéspe-cialitások, számtalan italkülönlegesség és édességek hoznak felfrissülést vagy ellazulást a látogatók számára. A Víztorony Szentkirályi Oxigénbárja a legkiválóbb minőségű levegőkoktélt kínálja Önnek. Kóstoljon bele a 95 %-osan tiszta oxigénbe, és lélegezzen fel a nagyvárosi levegőhiányból. Töltse fel szervezetét friss oxigénnel, és vigye magával az energiát!

Nyitvatartás:  június 1. – szeptember 30. minden nap 9.00 – 24.00 –

Belépőjegyek a Siófoki Víztoronyba: Teljes árú jegy: 850 Ft – 10-16 év között: 650 Ft - Nyugdíjas jegy: 650 Ft - 6-10 éves korig 350 Ft - 6 éves korig ingyenes

 

Sétahajós hajókirándulások Siófokról - Az idei hajózási szezonban is várja vendégeit a legendás Talizmán Yacht I és II. a Balaton legnagyobb tengerjáró yacht-jai! A kényelmes és különleges sétahajó a Siófoki kikötő 8-as helyéről indul naponta menetrend szerint. A Balatoni sétahajózás gyöngyszemei egy panoráma kör kíséretében mutatják be önnek a csodás balatoni tájat. Az exkluzív élményhez hozzá megfelelő kiszolgálás párosul , a hajó út ideje alatt ropogtatnivalóval és welcome itallal kedveskedünk a résztvevőknek,

 

Sétahajó indulási időpontok: 11:00, 12:15, 13:45, 16:15, 17:30, 18:45, 20:00, 21:30 

Jegyárak: felnőtt 1800 Ft – Gyerek 14 év alatt 1200 Ft – 3 év alatt ingyenes Naplemente túra különleges borokkal 2000 Ft

 

( A programot ajánlotta Steer Zsófi )

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Etyeki Piknik

A  szervezők máris elkezdték az Etyeki Piknik szervezését. Idén a következő dátumokat lehet rögzíteni a naptárakban:

Tavaszi Etyeki Piknik: 2017. április 8-9.
Nyári Etyeki Piknik: 2017. június 10-11.
Őszi Etyeki Piknik 2017. szeptember 2-3.

Közlekedés:

Autóbuszok indulnak óránként 760 jelzéssel Etyekre a Kelenföldi pályaudvarról (8.40, 9.40, 10.40 – vissza 12.50, 13.50, 14.50 , szokásos menetrend szerint), amelyeket az utasforgalom függvényében kiegészítenek többlet járatokkal.

A teljes árú menettérti (retúr) jegy 1.120,- Ft Etyek, autóbusz-forduló megállóhelyig.

A Volánbusznál megszokott kedvezményeket ezeken a járatokon is igénybe lehet venni, természetesen az arra jogosító hivatalos iratokkal.

A programra a XI.kerületi Nyomdászok Baráti Köréből Steer Zsófi hívta fel figyelmünket.

Köszönjük. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kedves Nyugdíjas Társaink!

Emlékeztetlek, hogy az idén is megrendezésre kerül Csillebérci Szabadidő Központban 

szeptember 8-9-10-én a  „ CSILLEBÉRCI RANDEVÚ”

Tájékoztatlak a részletes programjairól:

I. nap ( szept.8.) programja: Érdekvédelmi  konferencia 

RENDSZERNYUGDÍJ, VAGY NYUGDÍJRENDSZER címmel.

 SZEF Akadémia előadói

 A konferencia részvevői a szünetben szendvicset és italt fogyaszthatnak 500,-Ft térítéssel.

 Az esti program tábortűz mellett a NÉGY ELEM együttes fellépésével.

 

II. nap ( szept. 9. ) programja: Dalköri Fesztivál, Szenior Tánc és Vásár

--Az ország Szenior Dalköreinek bemutatkozása

--Progresszív Reklám Ügynökség támogatásával és Csirmaz Szilvia vezetésével az érdeklődőknek bemutatóval és ajándék ( polo, labda, irószerek stb ) a résztvevőknek.

--Vásár : Ötlet Körünk, Selyemszalag Körünk , Gyógynövénykert, Pharma –Nord és még sokan mások    

   --Szünetben tombola sorsolás

- -A délutáni élő cigányzenés műsort a szolnoki DAN-TON közhasznú Egyesület biztosítja    Sülyi Károly vezetésével

Minden részvevő erre a napra karszalagot kap, melynek ellenértéke  700,-Ft.

 

III. nap ( szept. 10. )programja: Rekreációs programok : bográcsban főzés, sport vetélkedő,  zene

Igény esetén kis vasút program

Szeretettel várom klubtagjainkat és minden kedves ismeretségi körötökhöz tartozó / barát, szomszéd, rokon / nyugdíjas társatokat.

Bízom benne, hogy az idei találkozás is maradandó élményeket nyújt.

Baráti üdvözlettel

                                                                                 Véghné Reményi  Mária

                                                                                            NYUBUSZ

                                                                                              elnöke

.............................................................................................................................................................

„MINDENKI FONTOS”

Mottót tűzte ki megvalósítani a  27. alkalommal szeptember 3.-án  és 4.-én megrendezésre kerülő 

BUDAFOKI  PEZSGŐ és BOR FESZTIVÁL.

A pezsgő és borkóstoláson kívül gasztronómiai finomságokat is fogyaszthatnak a látogatók.

A kicsiket, unokákat ingyenes gyermekprogramok arcfestés, kézműves- foglalkozás, szabadtéri gyermekjátszótér várja.

A programokról bővebben a www.budafokiborfesztival.hu honlapon. 

Ajánlotta Schmidtné Érsek Éva a  Magyar Nők Szövetsége Budapest XXII. kerületi Tagszervezet vezetője.

   

INGYENES MINIKONCERT-SOROZAT TÍZ BUDAPESTI HELYSZÍNEN

.........................................................................................................................

Ajánlotta Steer Zsófi és lelkes kiránduló csapata

Tihany levendulavirágzás – június 15., szerda (tervezett)

A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: a vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést.

Tihany kicsiben: a látogatóközpont parkja számos további látnivalóval, játékkal szolgál a labirintustól a levendulásig, a kilátótól a nádas élővilágát bemutató pallósorig.

Levendula Ház Látogatóközpont 8237 Tihany Major utca 67.

Belépődíj Felnőtt: 1000 Ft - Kedvezményezett: 800 Ft

A WC és mosdóhasználat díja (a belépőjegyet nem váltók részére): 200 Ft/fő

Vonat:  8.00 Budapest Déli pu. 9.58 Balatonfüred 205 Ft pótdíj (2725 Ft)

busz: 10.20 Tihany 10.49 Tihany alsó (310 Ft)

hajó: Tihany 14.30 (15.50) Siófok 1200 Ft

vonat:  Siófok 17.03 Déli 18.24 175 Ft pótdíj (2200 Ft)

65 év felett 800 + 205 + 1200 + 175= 2380 Ft

 

 
NÉVNAP KÖSZÖNTŐ

Boldog névnapot kívánunk!

 

 

 
IDŐ
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2013-06-07
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.